HSU

HSU – undersøgelse af passageforhold i æggelederne

Formål

Formålet med HSU er at undersøge, om der er passage i dine æggeledere og skylle æggelederne igennem, så “løse forhindringer” fjernes, hvorved passageforholdene bedres.

Tidspunkt

HSU foretages på 10.- 12. dag efter menstruationens begyndelse. D.v.s du skal ringe til klinikken så tæt som muligt på din første menstruationsdag, så vi kan aftale en tid.

Indgrebet

Bedøvelse er ikke nødvendig. Indgrebet kan give menstruationslignende smerte i ca. 5 min. Undersøgelsen foregår på et gynækologisk leje. Der føres et tyndt og blødt plastikrør (kateter) gennem livmoderhalsen op i selve livmoderen. Ultralydsundersøgelsen foregår gennem skeden. Mens lægen skanner, sprøjtes vand igennem kateteret. Væsken løber ud igennem æggelederne. Gennemskylningen kan være forbundet med let ubehag (menstrationssmerte).

Efter indgrebet

Efter undersøgelsen kan du bløde lidt, og lidt af det tilbageblevne vand kan løbe ud af skeden. Der er en lille risiko for infektion, men dette skønnes at være under 1%. Ved problemer kontakter du klinikken.

Svar på undersøgelsen

Du/I får umiddelbart, i forbindelse med undersøgelsen, resultatet at vide. Den videre behandling planlægges og opstartes umiddelbart herefter.

Hvis der er yderligere sprøgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken.